Neposlaný darček

Autorka: Eva Rybanská, 6.A

Bol raz jeden Maťko, ktorý sa veľmi tešil na Vianoce. Odpočítaval si každučký deň v kalendári, len aby sa dočkal svojho nového ovládacieho drona. Veľmi sa tešil, keď ho dostane. No zatiaľ na druhej strane sveta, na Severnom póle vyrábali vo veľkej továrni
darčeky elfovia, medzi ktorými bol aj jeden popletený elf Tobiáš. Splietol aj ten Maťkov, namiesto dronu poslal Maťkovi encyklopédiu, a keď už nadišiel deň Vianoc, tak ocko zavelil: “No, deti, už môžete otvoriť darčeky.”
Maťko a jeho sestra Anička sa hneď pustili do otvárania. Anička dostala jej vysnívanú bábiku a Maťko dostal encyklopédiu. Zostal v šoku ako obarený. Smutný sa spýtal rodičov, prečo nedostal drona. “Maťko, je nám to ľúto, ale aspoň sa niečo nové naučíš o zvieratkách.” povedali rodičia. Maťko bol veľmi sklamaný a napísal list Santa Clausovi, že to asi elfovia poplietli a že nech mu to prídu vymeniť, ale zatiaľ mu zvedavosť nedala a musel aspoň nakuknúť na prvú stranu encyklopédie až dočítal celú knihu. Keď sa pod jeho oknom zjavil elf Tobiáš s dronom, aby mu ho vymenil, tak Maťko sa rozhodol, že ho už nechce, lebo sa mu páčila encyklopédia a že sa v nej niečo nové naučil.
Rozhodol sa, že by chcel ďalšiu encyklopédiu aj na budúci rok. Aj nevysnívané darčeky môžu byť tie najlepšie 🙂