Október ako mesiac úcty k starším

Ani sme sa nenazdali a už je tu október. Ubieha to rýchlo, však? Poďme sa na tento mesiac pozrieť trošku inak.
Vážiť si starších by mala byť samozrejmosť a určite nielen počas tohto mesiaca. Mala by to byť prirodzená súčasť nášho správania každý deň.
Bez ohľadu na to, či sú to naši rodičia, starí rodičia, známi alebo ktokoľvek starší, mali by sme im prejavovať úctu. Stačia k tomu úplne maličkosti, ako napríklad uvoľniť v autobuse miesto, pomôcť, keď vidíme, že má niekto s niečím problém, poslúchať a hlavne mať voči nim rešpekt. To sú základy. Myslím si, že úplne stačí, keď prídeme pozrieť našich starých rodičov, ktorí by pre nás spravili všetko a dali nám aj modré z neba. Tieto veci patria k bežnému dňu, ale čo s takým októbrom?
Október je jeden mesiac v roku, ktorý sa viac venuje starším a pripomína nám, prečo je to dôležité. O to sa postaralo aj naše mesto, ktoré si pre seniorov pripravilo rôzne podujatia ako napríklad Senior bál, na ktorom nechýbalo veľa tanca, hudby, zábavy a hlavne dobrej nálady v spoločnosti dobrých ľudí. Rôzne aktivity si pre našich seniorov pripravila aj Turčianska knižnica. Mohli si skúsiť prácu za počítačmi na PC kurze pre začiatočníkov, precvičiť svoje vedomosti a pamäť na kvízových úlohách alebo sa zúčastniť na rôznych podujatiach ako tvorivé dielne či pravidelné stretnutia a rozhovory. Následne sa to trochu otočilo a program si pripravili seniori pre našich najmenších.
Nezabúdajme na to, čo všetko pre nás starší urobili a aj keď nám to niekedy lezie na nervy, vypočujme si ich názory a rady. Predsalen majú tých skúsenosti viac.