Lenka a skrinka kúziel

Autorka: Eva Rybanská, 6.A

Lenka má dnes narodeniny. Tešila sa na to celý rok, príde aj jej babka, ktorá býva až v Košiciach.
Lenka od rodičov dostala veľa darčekov, ale najlepší bol úplne nový peračník, bol ružový a mal na sebe pekné a zároveň veľmi malé myšky. Od babky dostala záhadnú škatuľku, vyzerala ako čarovná. Lenka mala totižto desiate narodeniny a škatuľku vážne nečakala.

A v tom si spomenula. Babka jej celé detstvo hovorievala o kúzelnom darčeku, ktorý jej dá na desiate narodeniny. Lenka rýchlo zjedla tortu s jednorožcom, no predtým samozrejme sfúkla sviečky. Keď dojedla, hneď sa rozbehla do svojej izby, zavrela dvere a otvorila škatuľku. Nič v nej nebolo, ale bola veľmi hlboká, tak do nej strčila ruku a vytiahla obálku.

Otvorila ju a bolo tam napísané: Toto je kúzelná škatuľka, zaobchádzajte s ňou opatrne, hocikedy do nej strčte ruku, na niečo pomyslite a to si aj vytiahnete. No dá sa vytiahnuť len jedna vec za deň.

Lenka to ihneď vyskúšala a pomyslela na napísané úlohy. Strčila ruku dnu a vytiahla všetky zošity s urobenými úlohami. „Ja neverím!“ zakričala, chcela to povedať rodičom, ale radšej nie, nepovedala. Myslela si, že by jej neverili, tak si toto tajomstvo nechala pre seba. Škatuľku nepoužívala až tak často, ale užitočná určite bola.
Lenka má čarovnú škatuľku až do teraz, stále jej napadajú nové veci, ktoré by mohla vytiahnuť a s nimi aj pomáhať. a tak to aj bolo. Lenka pomáhala a ľudia sú jej za to stále vďační a vždy sa na ňu s radosťou a láskou usmejú.