16 wishes (film)

Autorka: Alžbeta Marčeková, II.BG

Tínedžerská fantasy komédia režírovaná Peterom de Luisem. Premiéra v roku 2010.

Hlavnou postavou je Abby, ktorá si napísala zoznam prianí na jej 16. narodeniny. V deň narodením dostala od víly  16 sviečok. 1 sviečka je jedno prianie zo zoznamu. Najprv sa jej to zdalo fajn. V priebehu dňa sa však pomocou prianí stala dospelou. Jej spolužiaci a priatelia si na ňu už vôbec nespomínali. Zo školy bola vyhodená a bývala sama v byte.

Keď sa jej celý život takto zmenil, túžila žiť ako predtým. Jej priania by sa po polnoci stali trvalými. Ale ostala jej ešte posledná sviečka. S tou si neželala to prianie zo zoznamu, ale vrátiť sa do starého normálneho života. V tej chvíli víla zmizla a všetko sa vrátilo do bežných koľají.

So spolužiačkou, ktorú predtým nemusela, sa stali najlepšie kamarátky. Uvedomila si, že niekedy všetky naše priania môžu zničiť vzťahy a život a je dobré vážiť si to, čo máme.

Film sa mi páčil, aj keď tam boli prvky fantasy. Na zamyslenie je fakt, že často snívame o veciach, ktoré by mohli zlepšiť, ba až zdokonaliť náš život. No v skutočnosti, keď ich získame, zistíme, že sú nám viac na škodu a robia nás nešťastnými.