Na slovíčko s prvákmi na gymnáziu

Tento rozhovor som robila s novou žiačkou na našej škole. Pýtala som sa jej na výučbu, obedy, ale aj kolektív a náš Journál. Rozprávala som sa aj s ostatnými žiakmi v prvom ročníku a zatiaľ sa im tu veľmi páči, môžete to posúdiť aj sami z tohto kratšieho interview.

Si spokojná s kolektívom? Áno, maximálne. Bála som sa, že si nebudeme rozumieť, ale mýlila som sa. Našla som si veľa nových a dobrých kamarátov.

Prečo práve táto škola? Túto školu som si vybrala práve preto, lebo tu sú najlepší učitelia angličtiny, to bol môj hlavný cieľ, zdokonaliť sa v angličtine, chcem ísť študovať do zahraničia a angličtina mi veľmi pomôže.

Prišla si z ôsmeho alebo deviateho ročníka? Ja som prišla z deviateho, myslím, že ten rok mi dosť pomohol ujasniť si mnoho vecí, čiže som spokojná, že som išla z deviateho ročníka a nie z ôsmeho.

Ako sa ti páčia priestory školy? Sú moderné a veľmi sa mi páči vybavenie tried, hlavne chemického laboratória, ktoré je podľa môjho názoru úplne super. Musím spomenúť aj chodby, tam sa mi najviac páčia pohovky v strede. V našej triede sú dobre zorganizované lavice a som spokojná aj s našim gaučom.

Ako si spokojná s obedmi? Z vlastnej skúsenosti viem povedať, že oproti ostatným školám sú určite lepšie a som veľmi rada, že si môžem vyberať spomedzi dvoch obedov.

Skúšala si si už objednať desiatu? Áno, bola chutná, nemôžem povedať nič zlé, ale bola som prekvapená, že aj tam si môžeme vybrať z 5 druhov.

Ako to je s množstvom? Príde mi to úplne akurát, nie je toho ani veľa, ale ani málo. Vždy zjem skoro celú porciu.

Ako si spokojná s učiteľmi? Zatiaľ sa nesťažujem, možno som si niektorých učiteľov hneď neobľúbila, ale nemôžem povedať, že by mi tu niekto vyslovene vadil.

Ktoré predmety ťa najviac bavia? Veľmi oceňujem, že nám dali viac angličtín do týždňa, preto som si túto školu vybrala ,aj keď to nie je najľahšie. Najviac sa mi páči angličtina s pani učiteľkou Julianne Wagner, hodiny s ňou sú zábavné a náučné, taktiež ma baví aj chémia.

Ktoré predmety sa ti zdajú najťažšie? Zo začiatku to bola určite fyzika a anglická gramatika, no teraz môžem povedať, že som sa určite zlepšila a dostala som sa do toho. Treba si opakovať aj doma a skúšať sa zlepšiť.

Aké sú teda 3 najväčšie pozitíva, ktoré na tejto škole vidíš? Ako som už spomínala, určite angličtina a priestory, a tretia vec sú voliteľné obedy, keďže ja som predtým takúto možnosť nemala.

Aké sú negatíva? Hovorila som, že nabehnúť na tento režim učenia zo začiatku nebolo ľahké, lebo píšeme veľa písomiek a musíme sa pripravovať z hodiny na hodinu, ale teraz tu nevidím nejaké veľké negatíva, ako som povedala s výberom školy som maximálne spokojná.

Dala by si ostatným študentom nejaké rady? Som tu moc krátko na to, aby som niekomu dávala rady, ale určite by som odporučila dodržiavať termíny a pripravovať sa z hodiny na hodinu.

Máš už nejakú skúsenosť s našim školským časopisom? Ak mám povedať pravdu, zatiaľ som sa k tomu ešte nedostala, ale určite by som si chcela pozrieť, čo v ňom je, lebo to znie naozaj zaujímavo.

Čo by si tam chcela vidieť ty? Keďže neviem, čo všetko tam je, tak neviem čo od toho presne očakávať, ale rada by som tam videla, napríklad akcie čo organizuje naša škola, to by mohlo byť zaujímavé.

Ďakujem za rozhovor a za tvoj čas. Aj ja ďakujem, bola to pre mňa úplne nová skúsenosť.