Majstrovstvá sveta vo volejbale mužov

Dňa 26. augusta o jedenástej hodine boli po štyroch rokoch odštartované dvadsiate majstrovstvá sveta vo volejbale, na ktoré sa Slovensko po neúspešnej kvalifikácii a umiestnení sa na piatom nepostupovom mieste v skupine D nedostalo.

Turnaj bol odštartovaný favoritmi zápasu, ale aj na celého turnaja, Brazíliou, ktorá si zmeral sily s Kubou, historicky po prvýkrát v hlavnom meste Slovinska Ľubľane s 350 divákmi. Kubánci sa však zahanbiť nenechali a do zápasu dali všetky sily, ktoré mali. Po dvoch a pol hodinách Kuba podľahla 3:2 svetovým šampiónom z roku 2002, 2006 a 2010. Po prvých štyroch dňoch bolo odohratých štyridsaťštyri zápasov a najlepších osem tímov mierilo do štvrťfinále, po ktorom víťazné tímy mierili do semifinále. V semifinále sa stretlo Taliansko so Slovinskom, ktoré po jeden a pol hodine boja podľahlo Taliansku 3:0, čo znamenalo postup Talianska do finále po dvadsiatich rokoch.

Druhý štvrťfinálový zápas sa začal v ten istý deň o tri hodiny neskôr ako prvý zápas, v ktorom Poľsko  porazilo Brazíliu 3:2. Toto znamenalo, že o tretie miesto zabojuje Brazília so Slovinskom. Zápas sa začal v svižnom tempe a Brazília ukázala svoju silu, čo sa ukázalo výhrou prvých dvoch setov bez najmenších problémov. Tretí set sa však nevyvíjal podľa predstáv Brazílie a ich oponenti ho vyhrali. Vo štvrtom sete to to tím okolo trénera Roberta vzal naspäť pod kontrolu a vzal bronzovú medailu do Južnej Ameriky. Zápas s najväčšou pozornosťou sa odohrával na štadióne v Katoviciach, ktorý bol naplnený domácimi divákmi. Diváci podporovali víťazov posledných dvoch majstrovstiev sveta – hráčov Poľska, proti ktorým sa postavili hráči Talianska. Zápas, do ktorého sa zapojil aj hlavný slovenský rozhodca Juraj Mokrý, začal lepšie pre domáci tím a vyhral prvý set. Druhý set, ktorý  bol aj najdlhší, po tridsať minútovom boji získali zverenci trénera Ferdinanda De Giorgiho, ktorý stál pri všetkých úspechoch jeho rodnej krajiny na svetových šampionátoch. Tretí a štvrtý set si už talianski hráči podržali a vyhrali 18:25 a 20:25.