A sme tu zas

Áno, milí naši čitatelia, opäť sa hlásime o slovo. Prinášame vám aprílové, veľkonočné a zároveň predprázdninové vydanie žiackeho online Journalu. Obsah tohto čísla je skutočne aprílový – pestrý ako to počasie, ktoré v týchto dňoch sledujeme za oknami. 🙂 Skutočne sa máte na čo tešiť.

Vrátime sa k marcu. Mesiac knihy bol u nás bohatý na čitateľské aktivity. Viac o nich prezradí redaktorka Mia. Privítali sme na našej pôde spisovateľa Jozefa Tatára, ktorého nám bližšie predstaví naša pravidelná prispievateľka Viki. Pri téme kníh ešte zostaňme. Ako sa knihy vyvinuli do dnešnej podoby nám prezradí Aďka B. Tradične kvalitné a dychvyrážajúce športové okienko je nabité aktualitami zo sveta športu vďaka športovému redaktorovi Martinovi L. Na nový spoločný jazyk všetkých Slovanov sa pozrela Aďka C. Zároveň pripravila aj ukrajinksý jazykový minikurz. Interview o Parlamente mladých Martin pripravila Veronika a odpovede poskytla jej predsedníčka a zároveň opäť naša redaktora Aďka B. Veľkej obľube sa tešia recenzie. Máme ich hneď niekoľko. Ako sme si už zvykli, pripravili nám ich dievčatá Marína a Ela. Tentokrát sa redaktor Martin K. postaral aj o filmovú recenziu. A keď už sa nám blíži spomínaná Veľká noc, svoje uvažovanie o veľkonočných tradíciách vo svete si prečítate v podaní Alexandra. Téme Veľkej noci je venovaný aj náš kvíz, ktorého autorom je redaktor Silvester.

A to najlepšie na záver. Keďže našu školu minulý týždeň navštívil minister školstva Branislav Gröhling, príležitosť na rozhovor si nenechali ujsť chalani pod vedením Martina L.

Šup-šup do čítania, kamaráti! A neváhajte nám napísať, ak máte niečo na srdci. Kam? Na email redakcie: journal@essmt.sk Pochvalu i návrhy na zlepšenia si veľmi radi prečítame. 😉

Prajeme vám príjemné čítanie a pekné prázdniny!

Vaši redaktori