A. S. Jouhanneau: Bozky a croissanty

Autorka recenzie: Marína E. Danielová, 8.B

O autorke

Anne-Sophie Jouhanneau je francúzska dvojjazyčná autorka kníh pre mladých čitateľov. Jej knihy boli preložené do siedmich jazykov. Bozky a croissanty sú jej debutom v USA.  

Obsah

Sladký ako makrónka z Ladurée, s písaním ostrým ako čerstvo upečená bageta – tak by som opísala tento romantický román odohrávajúci sa v Paríži o americkej baleríne a šarmantnom francúzskom chlapcovi. Šestnásťročná Mia je na elitnom letnom baletnom programe, má šesť týždňov na to, aby si splnila svoj sen: absolvovať konkurz do jednej z najlepších svetových baletných spoločností. Mia má však rodinné tajomstvo, ktoré túži rozuzliť predtým, než odíde domov. Pomôže jej ho vyriešiť francúzsky chlapec? Dostane sa na svoju vytúženú školu? K akým prekvapeniam a odhaleniam dôjde ? Vyrieši svoje rodinné tajomstvo? To všetko a mnoho iného sa dozviete, keď si túto knihu prečítate.

Knihu som si vybrala preto, lebo ma veľmi zaujal nadpis. Croissanty mi okamžite evokovali Francúzsko, lebo to je moja vysnívaná kraji na, kde by som chcela ísť, vidieť pamiatky, naučiť sa jazyk a ochutnať pravé francúzske croissanty, bagety a dezerty ;). Kniha ma veľmi milo prekvapila  a určite by som ju odporučila  najmä tým dievčatám, ktoré majú radi romantiku, napätie a dobrý príbeh.

Poznámka autorky o tejto knihe

Kisses and Croissants , môj debut v USA. Je to román pre mladých dospelých o láske, Paríži, balete, Degasovi a počkajte, na niečo som zabudla. . . Ach áno, croissanty. Bola preložená do šiestich jazykov.