Valentínske knižné tipy

A máme tu deň plný lásky… Deň svätého Valentína neoslavujú len zamilovaní. Priazeň si môžu vyjadriť aj kamaráti, spolužiaci, alebo rodina.
Čím môžeme potešiť? Pekná šálka, pozdrav, vlastnoručne uvarené jedlo, láskavé objatie alebo kvety.
Podľa mňa je najkrajším darčekom kniha. S knihou sa dá veľa povedať, vždy sa k nej dá vrátiť. Mňa oslovili práve tieto: Malé ženy, Bez teba to nie je ono, Všetko naopak, Farby smútku.

Jenny Hanová: Bez teba to nie je ono

Jedno dievča, dvaja chlapci. Ako sa rozhodne? Belly sa každý rok nevie dočkať leta, ale tentoraz je to inak. Žiadna pláž, slnko, piesok a priatelia. Spoločnosť vystrieda leto strávené doma v meste a ešte k tomu zlomené srdce. 

Louisa May Alcott: Malé ženy

Príbeh štyroch odlišných a výnimočných sestier. Príbeh sa odohráva počas občianskej vojny, do ktorej musel narukovať aj pán March. Jeho malé ženy s mamou zažívajú doma neľahké obdobie. Či už sú to prvé lásky, priatelia, problémy v škole alebo choroby. Všetky tieto prekážky pomôžu dievčatám dospieť a stať sa malými ženami. 

Ivana Furjelová: Všetko naopak 

Život jedináčika poznačí každého. A Stelu to neobišlo tiež. Rodičia ju už od narodenia rozmaznávajú a dožičia jej viac ako je treba. Hodnota lásky, priateľstva a rodiny jej nič nehovorí. Dôležité pre ňu je mať ťažkú peňaženku a plný účet peňazí. Ale dokedy jej to takto vydrží? A čo rodičia, o ktorých ani nezavadí, pokiaľ nepotrebuje peniaze alebo odviezť? Až kým peňazí, ktoré jej zastierajú oči, nebude dostatok, a bude si musieť vystačiť aj s málom, bude donútená spoznať vlastnú rodinu a byť skromná. 

Jeff Zentner: Farby smútku 

Jeden deň máte všetko a na druhý nič. Carver je obyčajný tínedžer, užívajúci si život so svojimi troma kamarátmi. Jedna esemeska však zmení všetko. ,,Chalani, kde ste? Ozvite sa.” Táto správa má tak príšerné následky, že jeho doterajší život sa zrúti. Všetci sa snažia so stratou vyrovnať, ale keď majú vinníka pod nosom, ide to ťažko. Carverov život je viac-menej o hlbokom žiali, smútku, odchodoch a lúčeniach, ale aj o nových začiatkoch.

Prajem vám príjemne čítanie počas (ešte stále) zimných večerov. A nezabudnite – všade samé srdiečka!