Upečme si valentínske srdiečka

Recept pripravila Marína E. Danielová (8.A)

I keď sa vám možno bude zdať, že je to obyčajné linecké cesto, je vylepšené o zaujímavú ingredienciu. Vyskúšajte ich upiecť a posúďte, či vám chutia trošku inak.

Čo budeme potrebovať:

315 g hladkej múky

1 ½ ČL vanilkovej esencie

½ ČL soli

½ ČL mandľovej esencie

250 g mäkkého masla

malinový džem podľa potreby

90 g práškového cukru (+ na posypanie)

Ako na to:

Do  malej misky preosejeme múku a soľ a odložíme ju nabok. Potom si mixérom vo väčšej miske vymiešame maslo s práškovým cukrom do penista. Pridáme vanilkovú a mandľovú esenciu a dobre premiešame. Pridáme suché ingrediencie a vypracujeme cesto. Po vybratí ho zabalíme do potravinovej fólie a dáme do chladničky na približne 40 minút.

Predhrejeme si rúru na 165 °C a vyložíme si plech s papierom na pečenie.

Z chladničky vyberieme cesto a položíme ho na pomúčenú dosku. Rozvaľkáme na približne 0,5 cm a vykrajujeme srdiečka. Ak ich chceme urobiť ešte milšie, vykrojíme malé srdiečko aj v strede.

Povykrajované srdiečka poukladáme na plech s papierom na pečenie a pečieme 12-15 minút do zlatista.

Necháme ich vychladnúť a potom ich spájame malinovým džemom. Môžeme ich posypať aj práškovým cukrom.

Tento recept zvládne aj začiatočník. Dúfam, že vám valentínske srdiečka budú chutiť tak ako nám. <3