Recept pripravila Marína E. Danielová (8.A)
I keď sa vám možno bude zdať, že je to obyčajné linecké cesto, je vylepšené o zaujímavú ingredienciu. Vyskúšajte ich upiecť a posúďte, či vám chutia trošku inak.
Čo budeme potrebovať:
315 g hladkej múky
1 ½ ČL vanilkovej esencie
½ ČL soli
½ ČL mandľovej esencie
250 g mäkkého masla
malinový džem podľa potreby
90 g práškového cukru (+ na posypanie)
Ako na to:
Do malej misky preosejeme múku a soľ a odložíme ju nabok. Potom si mixérom vo väčšej miske vymiešame maslo s práškovým cukrom do penista. Pridáme vanilkovú a mandľovú esenciu a dobre premiešame. Pridáme suché ingrediencie a vypracujeme cesto. Po vybratí ho zabalíme do potravinovej fólie a dáme do chladničky na približne 40 minút.
Predhrejeme si rúru na 165 °C a vyložíme si plech s papierom na pečenie.
Z chladničky vyberieme cesto a položíme ho na pomúčenú dosku. Rozvaľkáme na približne 0,5 cm a vykrajujeme srdiečka. Ak ich chceme urobiť ešte milšie, vykrojíme malé srdiečko aj v strede.
Povykrajované srdiečka poukladáme na plech s papierom na pečenie a pečieme 12-15 minút do zlatista.
Necháme ich vychladnúť a potom ich spájame malinovým džemom. Môžeme ich posypať aj práškovým cukrom.
Tento recept zvládne aj začiatočník. Dúfam, že vám valentínske srdiečka budú chutiť tak ako nám. <3