David Long: Nezničiteľní

Autor recenzie: Timotej Kacian

NEZNIČITEĽNÍ. NEOBYČAJNÉ PRÍBEHY OBYČAJNÝCH ĽUDÍ

Kniha, ktorá vám nedá dýchať. Je o obyčajných ľuďoch, ktorí sa stali hrdinami. Nie preto, že by hrdinstvo vyslovene vyhľadávali, ale ich dobrodružná povaha ich dostala do situácie, v ktorej museli bojovať o holý život.

V knihe sa spomínajú príbehy ako: Žena, ktorá sa plavila rovno k hurikánu, Pilot, ktorý padol do sopky, Doktor, ktorý operoval sám seba atď. Autor v tejto knihe zozbieral príbehy z rôznych kútov sveta. Všetky príbehy aj napriek tomu, že znejú neuveriteľne, sú skutočné. Kniha je napísaná pre mladých ľudí, aby sa v ťažkých životných situáciách nevzdávali, ale hľadali riešenie.

Pre mňa osobne bola táto kniha zaujímavým a napínavým čítaním. Nikdy by som si nepomyslel, že ľudský organizmus a vôľa môže prežiť takéto absurdné situácie. Páčil sa mi nápad zostaviť knihu zo skutočných ľudských príbehov. V dnešnej dobe je to skôr netypické. Som rád, že kniha bola napísaná pre mládež, teda zrozumiteľne a pútavo, ale som si istý, že by zaujala aj staršiu generáciu. Jediné, čo by som autorovi vytkol je, že by som príbehy rád poznal do väčších detailov.

 

Autor: David Long

Ilustrátor: Kerry Hyndman

Vydavateľstvo: Albatros

Rok vydania: 2020

Počet strán: 194