Ducks?

Ducks? Pýtate: Čo je to za názov rubriky? O čom má byť? Odpoveď je veľmi jednoduchá. Táto rubrika je o kačkách a o všetkom, čo sa ich môže čo i len zďaleka týkať. Takže, či preferujete fikciu, odborné články, humor alebo obrázky rozkošných zvieratiek, tu si určite skôr či neskôr prídete na svoje.

V prvom článku sa chcem venovať otázke: Čo je vlastne kačka? Áno, všetci vieme, že kačky sú vtáky a vedia plávať, dokonca vieme aj to, ako vyzerajú. Ale je to naozaj všetko, čo na nich je zaujímavé? Nie. A teraz nenarážam na rôzne fakty ako napríklad: majú nepremokavé krídla, môžu sa dožiť až 20 rokov alebo že boli domestikované asi pred 500 rokmi. Hovorím o ich vzťahu k ľuďom. Len si vezmite, koľko ľudí kŕmi kačky v rybníku, a ak aj nie, tak sa pri nich určite aspoň zastavia a pokochajú sa výhľadom. Sú to spoločenské zvieratá ako my sami, ale na rozdiel od nás nie sú tak poznačené modernou dobou. Sú plné energie a slobody, sú úprimné, a práve v tom spočíva ich krása. Keď ich človek dostatočne sleduje, môže sa aspoň na chvíľu dostať z dnešnej reality, upokojiť svoje myšlienky a vďaka tomu získať aj nový pohľad na svet. Je to ako meditácia.

Dúfam, že som vám aspoň trochu objasnil túto otázku a zároveň aj dôvod, prečo vznikla rubrika s názvom Ducks?. Samozrejme, nemusí so mnou každý súhlasiť, ale minimálne dúfam, že si na moje slová spomeniete nabudúce, keď siahnete po svojej kačičke do vane.