Tajomný ostrov

Autor: Tomáš Kelemen, 7.A

V úzkych uličkách starobylého Londýna žil chlapec menom Tomáš a jeho verný pes Rik. Ich každodenný život bol plný dobrodružstiev, nakoľko bol Tomáš súkromný detektív. Jedného dňa, keď bol Tomáš na svojej obvyklej prechádzke so psom, zbadal starý záhadný zvitok, ktorý čiastočne vyčnieval z roztrhanej starej knihy, ktorá ležala na lavičke v parku. Vzal ho domov a začal študovať záhadné nápisy, ktoré boli na ňom. Zistil, že je to mapa k tajomnému ostrovu. Rozhodnutý objaviť tajomstvá tohto ostrova, zobral Tomáš so sebou Rika a vydali sa na dobrodružnú cestu loďou.

Na ceste ho prenasleduje známy zločinec a pirát Moriarty, ktorý zistil, že Tomáš našiel jeho mapu k ostrovu. Počas ich plavby došlo k obrovskej búrke a loď stroskotala. Väčšina posádky zahynula v mori. Tomáš a Rik sa prebudili na piesočnej pláži, kde ich okamžite uvítala partia námorníkov, ktorí tiež prežili. Spolu s novými priateľmi sa Tomáš a Rik vydali na prieskum ostrova. Sústreďovali sa na hľadanie stratených artefaktov, museli čeliť nebezpečným zvieratám a hlavne museli utekať pred nebezpečným Moriartym, ktorý tiež prežil. Postupne odhaľovali tajomstvá ostrova až sa nakoniec dostali k chrámu, ktorý bol schovaný hlboko v džungli. Tomáš zistil, že v chráme je ukrytý najväčší pirátsky poklad. Avšak, keď sa Tomáš pokúsil odomknúť poklad, spustil sa starobylý ochranný mechanizmus, ktorý spôsobil zemetrasenie a chrám sa začal rúcať.

V tejto kritickej chvíli, Rik ukázal svoju vernosť a pomohol Tomášovi uniknúť. Poklad bol navždy stratený, zrútil sa spolu s Moriartym do hlbokej priepasti. Tomáš a Rik vydali späť domov, pripravení na ďalšie dobrodružstvá.