Prvý rok Journalu máme za sebou!

Vážení čitatelia nášho spoločného Journalu!

Stihli ste si aj vy položiť  otázku: “ To je už  jún?“ Blížiaci sa koniec školského roka bude znamenať ešte dva týždne slušnej driny, a potom dva mesiace oddychu. Okrem toho je jún výnimočný aj pre nás v Journale, pretože vydávame posledné číslo v školskom roku 2021/2022. Okrem nových článkov sme pre vás pripravili špecialitu – predstavenie redaktorov, ktorí pre vás pripravili počas školského roka päť čísel žiackeho online časopisu.

Myšlienka, že potrebujeme ako škola nejakú vlastnú platformu, najmä pre študentov, tu už bola dlhšie. Skôr sme uvažovali, ako niečo také zrealizujeme. Pamätám si na deň, keď sme mali prvú hodinu ZMAK – časopis. Sedeli sme v kruhu, svietilo slnko a rozmýšľali, čo a ako ideme robiť. Panovala skôr neistota, že keď príde opäť Covid, ako veľmi sa podarí/nepodarí  uskutočniť všetky naše plány. Priznávam sa, veľmi som neverila, že sa  Journal stihne „nakopnúť „.

O to viac som sa tešila, keď v novembri vyšlo prvé číslo. Pre nás, redaktorov, to bolo aj utvrdenie, že prvú etapu – predstaviť vám Journal – sme zvládli. V ďalších číslach sme okrem dokumentovania školských udalostí prinášali aj vlastnú tvorbu. Či už išlo o Valentína alebo recenzie na knihy, ďalej rozhovory či nezvyčajné rubriky, jednoducho z každého niečo. Journal je štartovacia čiara pre nás a pre všetkých, ktorý radi píšu a chcú sa v tom zdokonaľovať.

Čo je však najdôležitejšie, dokázali sme, že keď sa chce, dá sa všetko. Osobitne to platí pre Journal. Veríme, že aj v novom školskom roku sa „roztrhne“ vrece s novými témami a článkami. Želáme si, aby sa Journal držal svojej pôvodnej myšlienky, že vznikol ako platforma, ktorá nás  ako školu môže spájať.

Prajeme vám krásne prázdniny. Tešíme sa na vás opäť v školskom roku 2022/2023. A ďakujeme za vašu priazeň!